Een greep uit de Week van Papier

VNPOp maandag is de Week van Papier van start gegaan. Initiatiefnemer VNP, de Koninklijke vereniging van Nederlandse papier- en kartonfabrieken wil deze week vooral jongeren bereiken: “Zij zijn onze collega’s van de toekomst. De komende jaren hebben we behoefte aan technisch opgeleide mensen waarmee we onze ambities waarmaken.” Hoe vertalen de papierfabrikanten dit deze week? 

Dat betekende dat Parenco bijvoorbeeld rondleidingen organiseert deze week gericht op potentiële medewerkers. Hen wordt een kijkje gegund in het productieproces van papier. Twee arbeidsbemiddelingsbureaus in de regio nodigen werkzoekenden uit voor deelname. Omroep Gelderland vindt deze oproep opmerkelijk in verband met het verdwijnen van arbeidsplaatsen. Parenco geeft daarop aan dat het niet om concrete vacatures gaat, maar om opvulling van functies in de toekomst. “In de papierindustrie hebben werknemers vaak langdurige dienstverbanden, over een aantal jaren zijn dus nieuwe, jonge mensen nodig.”

Uiteraard komt het duurzame aspect veelvuldig aan bod deze week. Zo verzorgt Van Houtum vandaag aan 39 studenten megatronica (mbo) een programma waarbij zij kennismaken met onze sector en het cradle-to-cradle productieproces: het handelsmerk van Van Houtum! Daarnaast gaan zij met een casus/opdracht aan de slag.

Morgen staat er nog een themadag papiergeschiedenis op de planning. Donderdag 15 mei organiseert Stichting Papiergeschiedenis Nederland namelijk haar jaarlijkse themadag. Enthousiastelingen, gepensioneerden en andere belangstellenden die papier en karton een warm hart toedragen komen in Beekbergen bijeen en worden vermaakt met presentaties over papier maken toen en nu.

 

 

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK