Valorise, nieuwe papiersoort met vezels van restanten tomaten- en paprikaplanten

valorisepapierPapierfabrikant Schut lanceert na twee jaar ontwikkeling een nieuwe papiersoort, Valorise geheten, waarbij vezels van agrarische reststromen als grondstof voor het papier zijn gebruikt.

Dit papier is het resultaat van de samenwerking met telers, kenniscentra en universiteiten voor de circulaire verwaarding van vezels uit agrarische reststromen, zoals van tomaten- en paprikaplanten. Doel is om agrarisch restmateriaal als grondstof in te zetten voor de papiersector en als ingrediënten voor andere industrieën.
Dit ongestreken papier laat zich goed verwerken in alle gangbare print- en drukprocessen.
Het papier met tomatenplantvezels is in 2015 door CEPI, de Confederation of European Paper Industries, verkozen tot één van de twintig meest innovatieve producten binnen de pulp- en papierindustrie.

 

Bron: engineeringnet.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK