Pantone kondigt ‘de kleur voor het jaar 2022’ aan

Pantone 17-3938 is de nieuwe kleur voor 2022. Een soort ‘blauwe schaduw’, die onder de naam Very Peri is gelanceerd. De organisatie omschreef de kleur als een ‘dynamische periwinkle blauwe tint met een levendige violet-rode ondertoon.

Kleur Van Het Jaar 2022 Pantone

“Door de trouw en standvastigheid van blauw te mengen met de energie en opwinding van rood, introduceert deze vrolijkste en warmste van alle blauwtinten een versterkende mix van nieuwheid”, voegde de organisatie eraan toe.

Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Colour Institute, zei: “Nu we een wereld van ongekende veranderingen binnenstappen, brengt de selectie van Pantone 17-3938 Very Peri een nieuw perspectief en een nieuwe visie op de vertrouwde en geliefde blauwe kleurenfamilie.”

“Pantone 17-3938 Very Peri, die de kwaliteiten van de blauwtinten in zich verenigt, maar tegelijkertijd een violet-rode ondertoon heeft, toont een levendige, vrolijke houding en dynamische aanwezigheid die moedige creativiteit en fantasierijke expressie aanmoedigt.”

Laurie Pressman, vicepresident van het Pantone Colour Institute, voegde hieraan toe: “De Pantone Colour of the Year weerspiegelt wat er speelt in onze wereldwijde cultuur, het drukt uit waar mensen naar op zoek zijn dat kleur kan hopen te beantwoorden.”

“Het creëren van een nieuwe kleur voor de eerste keer in de geschiedenis van ons Pantone Colour of the Year educatieve kleurenprogramma, weerspiegelt de wereldwijde innovatie en transformatie die plaatsvindt.”

“Terwijl de samenleving kleur blijft erkennen als een kritische vorm van communicatie en als een manier om ideeën en emoties uit te drukken en te beïnvloeden, te binden en te verbinden, benadrukt de complexiteit van deze nieuwe violet-rood geïnfuseerde blauwe tint de expansieve mogelijkheden die voor ons liggen.”

Bron: persbericht Pantone

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK