Paleis Het Loo ontvangt speciaal postzegelvel

Na een renovatie van ruim vier jaar verwelkomt Paleis Het Loo weer bezoekers in de volledig vernieuwde vertrekken. PostNL viert de feestelijke heropening van het museum met een majesteitelijk postzegelvel.

Uitreiking Postzegel Paleis Het Loo 20220816 Fotomx 5

Algemeen directeur van Paleis Het Loo, Michel van Maarseveen, ontvangt 16 augustus het eerste exemplaar van de speciale uitgifte uit handen van Stephan van den Eijnden, commercieel directeur van PostNL Mail. Het postzegelvel is ontworpen door Anne Schaufeli en Huub de Lang van studio026 uit Velp. Hun ontwerp neemt je mee in de geschiedenis van het paleis aan de hand van de vertrekken van vorstinnen die tijdens drie eeuwen hof- en buiten-leven in Apeldoorn een belangrijke rol hebben gespeeld.

Het postzegelvel telt tien zegels waarop vijf koninklijke vertrekken zijn te bewonderen: de bedkamer van Mary Stuart, de toiletkamer van Sophie van Württemberg, de zitkamers van Emma van Waldeck-Pyrmont en van Wilhelmina van Oranje-Nassau en de slaapkamer van Juliana van Oranje-Nassau. Schaufeli licht hun keuze toe: “Van elk hebben we een vertrek gekozen zoals dat in het paleis is te bezichtigen. Met de inrichting uit hun tijd. Juliana bijvoorbeeld heeft er als kind gewoond, later niet. Daarom is er alleen een slaapkamer van haar te zien.”

Uit elke kamer gebruikten ze een patroondetail als inspiratie om de postzegels hun vorm te geven.
De patronen zijn grafisch in de postzegels verwerkt als uitsneden van de foto’s, waardoor je door de prachtige vormentaal van het paleis heen naar de details kijkt.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK