Overijssel in de knel met energie aansluitingen

Netbeheerder Enexis zegt dat zij in 19 van de 25 door hun beheerde gemeentes geen aansluitingen meer kunnen realiseren vanwege een overvol energienet.

Werkpakket Enexis2023

Dat betekent dat nieuwe bedrijven niet kunnen opstarten, maar ook dat bestaande bedrijven die willen uitbreiden, dat niet kunnen doen. Enexis zegt daarnaast ook geen personeel te hebben.

Bedrijven die nu verduurzamen met zonnepanelen, omdat de overheid vraagt ‘van het gas’ af te gaan, krijgen te maken met het feit dat zij hun energie niet kunnen terugleveren, waardoor het rendement op de investering onder druk staat.

Enexis zegt in 2023 een recorduitgave te doen van 1,34 miljard euro in verbetering van het netwerk

Het uitbreiden van het netwerk heeft vooral te maken met vervanging van de oude dunne kabel door dikkere kabels. Daarvoor is gewoon onvoldoende personele capaciteit. Enexis verwacht dat de ‘upgrade’ nog jaren zal gaan duren.

Bent u als printmediabedrijf getroffen door deze situatie? Laat het ons weten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK