Reclameborden langs voetbalvelden wekken zonne-energie op

Amateurvoetbalclubs kunnen via digitale reclameborden langs het veld tegelijkertijd zonne-energie opwekken, de lucht zuiveren van stikstof en reclame-inkomsten binnenhalen.

Gbnphoto01 430x400 1

Bij de aftrap van het nieuwe seizoen staan de gepatenteerde LED-boarden inmiddels bij ruim veertig amateurvoetbalclubs in heel Nederland langs de velden. De Green Boarding is ontwikkeld en gepatenteerd door Softs World uit Rotterdam en is uitgerust met zonnepanelen en panelen die de lucht zuiveren. Via de borden wordt momenteel 843 ton CO2 bespaard, 252.000 kilowattuur aan stroom en wordt net zoveel stikstof gezuiverd als er bij 12.667 autokilometers wordt uitgestoten. Green Boarding Network denkt het aantal clubs en borden dit seizoen te kunnen uitbreiden tot honderd. Ook wil het zijn netwerk uitrollen bij clubs in België en Duitsland.

Leon Annokkee, voorzitter van Tweede Divisieclub FC Lisse, is zeer tevreden met de Green Boarding. “De green boarding is een verrijking voor FC Lisse. De hoge energiekosten zijn op dit moment bij ons en vele andere sportclubs een uitdaging. Door het plaatsen van de green boarding brengen we de energiekosten substantieel naar beneden en creëren we een nieuwe duurzame inkomstenstroom voor onze club. De inkomsten vanuit de Green Boarding worden gebruikt om de investering in zonnepanelen te betalen. Dat we daarbij ook bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze club, onze leden en onze omgeving, maakt voor ons het plaatje compleet.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK