Duizenden pakketbezorgers extra bij PostNL, FNV blij

PostNL neemt de komende jaren duizenden pakketbezorgers extra zelf in dienst. FNV reageert verheugd op het nieuws.

Het doel van PostNL is: dat op termijn minimaal de helft van alle pakketten in Nederland wordt bezorgd door pakketbezorgers die in dienst zijn bij PostNL. Dat zijn nu 1.900 mensen en dat gaat naar ongeveer 6.000. Bezorgondernemers worden actief gestimuleerd om te groeien om verdere professionalisering en verduurzaming mogelijk te maken. Ook voor pakketbezorgers die bij bezorgondernemers werken, is en blijft een dienstverband de standaard.

Brievenbuspakje Tcm10 150325

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Als grootste post- en pakkettenbedrijf van Nederland zijn we ons bewust van onze maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid. We zijn een goede en sociale werk- en opdrachtgever en nemen het voortouw waar we kunnen. Dat doen we al jaren.
Vandaag (25 augustus jl.) maken we bekend dat we naar zo’n 6.000 pakketbezorgers met een vast dienstverband bij PostNL willen, en verdere verbeteringen aanbrengen in onze samenwerkings-verbanden met bezorgondernemers.”

De FNV is erg blij met de aankondiging van PostNL om de komende jaren duizenden pakketbezorgers extra zelf in dienst te nemen. Mariska Exalto, bestuurder FNV Post & Pakketten: “Dit is fantastisch nieuws. De FNV heeft PostNL er regelmatig op gewezen dat veel pakketbezorgers niet volgens de cao betaald werden. Naast het nieuws over mogelijke criminele activiteiten bij PostNL in België heeft de druk die de FNV-leden hebben uitgeoefend, ervoor gezorgd dat PostNL eindelijk meer verantwoordelijkheid neemt. Nu nog dienstverbanden voor al de uitzendkrachten die al jarenlang op de sorteercentra werken. Daar blijven we ons de komende tijd zeker nog voor hardmaken.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK