OPS 2022 van start: ouderwets netwerken en web2print trendpresentaties

Voor de 9e keer is er het internationale Online Print Symposium in München. Ditmaal met een break van 2 jaar én 2 uitgestelde edities door Covid. Het zorgt er alleen maar voor dat de deelnemers enthousiaster dan ooit zijn over dit offline event over de online printwereld.

Bijna 300 deelnemers laten zich informeren over de laatste online print trends. Daarvan komt bijna 70-75 procent uit Duitstalige landen – logisch gezien de eventlocatie – en verder zijn er deelnemers uit Nederland, België,
de Verenigde Staten en zelfs Panama. Er is een mix van sprekers met elk hun eigen visie op web2print. Bovendien vertellen startups vanuit de hele wereld over hun ervaringen in de uitdagende online printmarkt. Dat gebeurt in veilige setting: mondkapjes worden nog sterk aanbevolen en Covid-testen zijn verplicht.

De start van het event is op woensdagavond 27 april al veelbelovend, met een informeel ‘get together’ tijdens een diner in het hotel naast de congreslocatie in München. Bezoekers hebben goede zin om elkaar te ontmoeten én van elkaar te leren. Dat leren gebeurt vooral tijdens de informatieve presentaties van het event, dat vandaag van start is gegaan met keynote speaker Roland Keppler. De CEO van Onlineprinters blikt terug op de lessen die we kunnen leren vanuit de Covid-crisis. Hij kijkt ook vooruit en ziet 4 trends op het gebied van channel shifts, consolidatie, consumerism en duurzaamheid. Organisator Bernd Zipper volgt met zijn visie op de online printindustrie in 2022. De trendpresentaties lijken – nu al – goed op elkaar aan te sluiten. Offline print is steeds meer een combi met online communicatie. Offline verkoop je bovendien online. En online groeit richting een platformeconomie. Bernd: “De printklant zit online. Rethink online print. Dat stel ik bij elke editie, maar het is urgenter dan ooit. E-commerce verandert in digital commerce. Mass production wordt mass customization.”

Later vandaag zijn er nog diverse presentaties van de startups en de enige Nederlandse afgevaardigde:
Ramon van Wingerden van Prindustry. Lees het hele verslag binnenkort op Printmedianieuws!

Whatsapp Image 2022 04 28 At 10.05.14 Am
Whatsapp Image 2022 04 28 At 10.05.15 Am 1 2
Ops 2022 Informal Get Together 27 April 2 4
Whatsapp Image 2022 04 28 At 9.27.27 Am
Ops2022 2
Ops2022 3
Ops2022 4
Ops 2022 Informal Get Together 27 April 1

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK