Oplossingen gezocht voor tien verpakkingsuitdagingen

Tien vooraanstaande bedrijven zoeken verpakkingsoplossingen in de KVK-KIDV Business Challenge Innovatief Verpakken. De vraagstukken zijn divers: ze gaan over een stevige papieren wikkel voor chocola tot een duurzame verpakking voor een bos bloemen, en van een nieuw systeem voor afvalstromen in de horeca tot het verminderen van verpakkingsmateriaal in de bouw.

Duurzame Verpakkingen Kvk Challenge 2

Onder meer Hello Fresh, Heineken, UPS, Daklapack, Vermaat Groep en Tony’s Chocolonely doen mee aan de challenge. De Kamer van Koophandel (KVK) en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) roepen innovatieve mkb-bedrijven op om hun oplossingen aan te bieden.

“Elke organisatie heeft innovatie uitdagingen, waarvoor je de denk- en doekracht van andere slimme ondernemers goed kunt gebruiken” zegt Juri Heise, Corporate Innovatiemanager bij KVK. “Wij werken al acht jaar met Business Challenges en deze leverden veel mooie oplossingen op in allerlei sectoren. Dit is de eerste serie gericht op verpakken. De kennis en het netwerk van het KIDV maken deze special extra interessant.”

De afgelopen maanden konden bedrijven hun vraagstuk indienen. Dat heeft tien uiteenlopende challenges opgeleverd. Hoe kan UPS biologisch afbreekbare klimaatvriendelijke verpakkingen leveren en klanten stimuleren om deze industrieel te composteren via UPS? Of hoe kan DaklaPack efficiënt een transparant venster toevoegen aan een 100% recyclebare papieren verpakking voor gedroogde voeding? Meer informatie vind je op: www.kvk.nl/businesschallenge.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK