Bedrijven gezocht voor onderzoek naar kosten laaggeletterdheid op de werkvloer

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar laaggeletterdheid binnen bedrijven en de kosten ervan. Daarom start Stichting Lezen & Schrijven samen met een koplopersgroep met dit onderzoek. Heeft jouw bedrijf in beeld hoeveel van jullie werknemers laaggeletterd zijn? Dan kunnen jullie meedoen met het onderzoek.

Met het onderzoek brengt de stichting de kosten van laaggeletterdheid in kaart. Daarnaast onderzoeken zij wat het oplevert om te investeren in het terugdringen van laaggeletterdheid. Dit is direct van waarde voor jouw bedrijf en geeft andere bedrijven een beeld van de impact van laaggeletterdheid.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

  • Interview met werkgever om te kijken wat we uit jullie administratiesystemen kunnen halen.
  • Analyse data uit de systemen. Het gaat hier om individuele, anonieme data zoals: ziekteverzuim, functie, aantal jaren in dienst en aantal ongevallen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Sinzer, en vindt plaats in mei tot en met juli 2019. In mei startten ze het onderzoek al met de koplopers IBN en Amfors. Hier houden zij rondetafelgesprekken met laaggeletterde werknemers.

Wat levert het jouw bedrijf op?

  • Inzicht in de kosten van laaggeletterdheid binnen je bedrijf en hoe jullie deze kosten kunnen verlagen.
  • Meer veiligheid op de werkvloer.
  • Richting voor beleid om een aantrekkelijke, inclusieve werkgever te zijn en blijven, met gelijke kansen en aandacht voor alle medewerkers.
  • Media-aandacht en exposure op de website van Lezen en Schrijven, sociale media en in het onderzoeksrapport.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK