Oog in oog met het Meisje: Mauritshuis campagne

Om Vermeers Meisje met de parel en haar locatie, het Mauritshuis in Den Haag, onder de aandacht te brengen van cultureel Nederland, lanceert het museum een langdurige awarenesscampagne.

Mauritshuis Oog In Oog Met Het Meisje Persbeeld 430x400 1

Digital agency DEPT ontwikkelde de campagne ‘Oog in oog met het Meisje’ over het adembenemende oogcontact dat je met dit meesterwerk kan hebben. Hoewel het Meisje met de parel een van de topstukken van het Mauritshuis is, weet niet iedereen dat het schilderij in Den Haag hangt. De koppeling tussen het Meisje en het Mauritshuis wordt in deze campagne dan ook versterkt, zoals te zien is in meerdere video’s voor een langlopende always on display- en socialcampagne en korte digital out of home-campagne. 

“Als Haagse ben ik er hartstikke trots op dat het Meisje in het Mauritshuis hangt, maar ik merk ook dat veel mensen dit niet weten. Het Meisje is net zo beroemd als de Mona Lisa. Zoals iedereen weet dat de Mona Lisa in het Louvre hangt, zo willen we dat mensen bij het Meisje meteen aan het Mauritshuis denken. Ik hoop dat deze campagne daaraan bijdraagt”, aldus Hannie Steeman, head of marketing & communications van het Mauritshuis.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK