Onlineprinters voor 6e keer milieucertificering Imprim’Vert

Onlineprinters heeft zijn Imprim’Vert-certificering voor de zesde achtereenvolgende keer verlengd.
Het toonaangevende Franse ecolabel is internationaal erkend en heeft zich gespecialiseerd in duurzame processen van drukkerijen.

Onlineprinters Imprim Vert Neos

Naast het voldoen aan de hoge Imprim’Vert-normen, breidt Onlineprinters zijn assortiment duurzame producten voortdurend uit. “Duurzaamheid is een van onze topprioriteiten. De certificering toont dus onze betrokkenheid bij de bescherming van het milieu”, aldus Roland Keppler, de CEO.

Onlineprinters is sinds 2017 gecertificeerd volgens de Imprim’Vert-normen en vernieuwt de certificering elk jaar door deel te nemen aan een audit. Om de certificering te verkrijgen, moet aan vijf criteria worden voldaan: correcte verwijdering van gevaarlijk afval, veilige opslag van gevaarlijke vloeistoffen, verbod op giftige stoffen, bewustmaking van medewerkers en controle van het energieverbruik.

Vooral in de prepress heeft Onlineprinters de hoeveelheid gevaarlijk vloeibaar afval die moet worden afgevoerd, aanzienlijk verminderd. Dankzij de computer-to-plate-technologie van Kodak zijn voor het belichten van drukplaten voor offsetdruk geen water en chemicaliën nodig. Daardoor werd bijna zeven ton aan chemicaliën bespaard in vergelijking met het jaar voordien.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK