Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Onderzoek: Printspecialisten communiceren digitaal

Vakbeurs 2015 dag 219Hoe communiceren printprofessonals? Dat was de vraag die Duomedia stelde in een onderzoek naar 100 Europese specialisten in de printmedia industrie.

Het onderzoek toonde aantal interessante uitkomsten. Zo blijkt dat de industrie voor het maken van een investeringsbeslissing de vakbeurs nog steeds het belangrijkste communicatie platform vind gevolgd door conferenties en artikelen in magazines.

Van de artikelen blijkt het klantverhaal het beste te scoren. De zogeheten best practices krijgen in dit onderzoek de hoogste waardering. Opvallende conclusie is dat de onderzoekers de verhalen het liefst digitaal aangeboden krijgen; 45% kiest daarvoor. De voorkeur voor print werd door 31% van de ondervraagden uitgesproken. Sociale media worden door de helft van de ondervraagden actief gebruikt waarbij Linkedin het hoogste scoort.

Het hele onderzoek van Duomedia is hier te downloaden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK