Nieuwe beveiliging voor waardedrukwerk

Het Canadese bedrijf Opalux heeft een nieuwe, gepatenteerde drukwerkbeveiligingstechniek ontwikkeld: OpalPrint Polycarbonate. Door de techniek, een combinatie van fotokristallen en nanotechnologie, te gebruiken over een afbeelding – bijvoorbeeld foto in een paspoort – levert dit bijzondere kleurverandering op bij beweging. Door het gebruik van ElastInk treedt bovendien kleurverandering op bij contact met vingers. Ook is het gebruik van Opalux Photonic Ink mogelijk, wat RFID-toepassingen mogelijk maakt.
De Britse bankbiljettendrukker De La Rue, is een samenwerking met Opalux aangegaan, om de techniek te gebruiken in waardedocumenten. Opalux levert ook al aan de Britse Metropolitan Police en het ministerie Homeland Security in de VS.

Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK