Harlequin Multi-level Screening Engine: Een nieuwe rastertechniek voor production inkjet

Global Graphic screen optimizerDe myriad van production inkjet oplossingen op Drupa concurreren niet alleen op productiesnelheid, papierformaat, bedrukbare media en kostprijs/afdruk, maar vooral op kwaliteit. Dat is drukkers eigen, die kwaliteit wordt bepaald door een aantal factoren zoals de grootte van de inktdruppel en hoe exact deze op de media terecht komt. Een andere belangrijke factor is hoe de raster image processor de digitale data van een opdracht omzet in een patroon dat de inkjet koppen aanstuurt. RIP-fabrikanten zoals Adobe en Global Graphics hebben de laatste jaren hun rastertechnieken, ooit ontworpen voor de eerst Postscript filmbelichters, aangepast aan de mogelijkheden van production inkjet persen. De laatste ontwikkeling van Global Graphics is multi-level screening voor zijn Harlequin RIP. Met deze techniek claimt Global Grahics de ideale verdeling van inktdruppel te kunnen bereiken. Om dat te bereiken wordt met de Digital Print Quality Optimizer berekend wat per opdracht, media, inkt en inkjetkoppen de beste rasterweergave is. Op Drupa zal een aantal fabrikanten laten zien wat met deze techniek te bereiken is. Lees in het onderstaande persbericht meer over deze interessante techniek of download de Global Graphic Whitepaper op onze downloadpagina.


 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK