Comeback van de catalogus

De gedrukte catalogus is niet weg te denken in Sinterklaastijd. “De catalogus is traditioneel de aftrap van het speelgoedseizoen”, zegt Djurre de Wit, marketeer bij Intertoys, in een interview met NRC. Niet alleen vroeger, ook nu nog gebruikt meer dan de helft van de kinderen tussen de 6 en 12 jaar de catalogus om hun verlanglijstje samen te stellen voor de december-feestdagen. ‘Slechts’ 13% bekijkt de folder liever op internet. De catalogus Speelboek verschijnt al sinds 1987 en voor dit jaar zijn er ook weer 5,8 miljoen exemplaren gedrukt en verspreid.
NRC stelt vast, dat de gedrukte catalogus een comeback maakt. De Amerikaanse winkelketen Sears stopte in 2012 met hun gedrukte catalogus Sears Christmas Book, maar is daar op teruggekomen, en nu verschijnt de papieren gids weer. NRC citeert merkexpert Denise Lee Yohn, die stelt dat de gedrukte catalogus een “mooie manier voor bedrijven is om hun verhaal te vertellen, op glanzend papier en met kunstige illustraties.” Uitingen in print brengen volgens haar het merk meer tot leven, zoals ook Ikea doet met haar catalogus. “De lezer denkt aan de rust die een nieuw interieur geeft en ruikt tegelijkertijd de Zweedse gehaktballen al.”

Bron: NRC

 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK