De nieuwe HP Indigo, ook voor labels en verpakkingen

HP Indigo 7800 6800 duoSinds de introductie van de HP Indigo heeft eerst Benny Landa en HP, na de overname in 2001 van het bedrijf, een constante stroom verbeteringen aangebracht aan de eerste echte digitale drukpers. De laatste verbeteringen die HP begin juni heeft aangekondigd maken de pers nog geschikter voor label- en verpakkingstoepassingen en verhogen de productiviteit van de nieuwe Indigo 7800 en de met rolinvoer uitgeruste WS 6800. Beiden zullen ook dankzij de One Shot Color techniek snel op kleur zijn en blijven dankzij een in-line spectrophotometer. De HP Indigo 7800 wordt nu aangedreven door de versie 5 van de SmartStream Production Pro Print Server die 30% sneller is dan zijn voorganger, een snelheidsverhoging die vooral voor zware fotobestanden en voor variabele data van belang is. Nieuw is ook Direct2Finish, een automatische koppeling met verschillende in-line afwerking systemen die dankzij de toepassing van JDF hun instructie ontvangen. Op het HP YouTube kanaal kun je al de veranderingen bekijken op je gemak bekijken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK