HP doet goede zaken met Indigo-persen

drupa hpHP heeft tijdens drupa laten weten 2 mega-orders te hebben geboekt.  De Amerikaanse web-to-print fotoalbumdrukkerij Shutterfly heeft 25 B2-Indigo 12000s-persen gekocht. En ook drukkerijgigant Cimpress (bekend bij ons door Vistaprint) heeft 20 HP Indigo12000 digitale persen aangeschaft.
HP heeft tijdens drupa onder meer de HP Indigo 50000 geïntroduceerd. Dit is de opvolger van de in 2006 geïntroduceerde HP Indigo 5000. De nieuwe versie zou 10 maal sneller drukken dan de vorige. Deze HP Indigo drukt (ook) in 7 kleuren met een snelheid van 770 pagina’s per minuut. Het is de nieuwste in de serie succesvolle HP Indigo- digitale persen. In vier jaar tijd claimt HP 350 HP units te hebben geleverd, waaronder de HP Indigo 10000, 20000 en 30000. Zo zijn onder meer de gepersonalisserde Coca Cola-etiketten op een Indigo geproduceerd.
HP pakt flink uit op drupa  Een hele hal in Düsseldorf met gelikte presentaties en demonstraties van meer dan 50 soorten printers – HP laat de nieuwste modellen zien en bouwt daarbij voort op de bestaande inkjet- en Liquid Electro Photograpghy (LEP-) technologie. HP stelt de LEP-technologie verder verfijnd  te hebben waarmee  een verbetering van 75% in kleurconsistentie en –nauwkeurigheid zou worden gehaald.
Bron: HP/PrintWeek

Lees ook: HP met nieuwe Indigo’s en PageWide Web Presses op drupa


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK