HP met nieuwe Indigo’s en PageWide Web Presses op drupa

KBA HP-T1100SHP is niet alleen de grootste standhouder op drupa, het komt ook met het grootste nieuws. Het brengt maar liefst 3 nieuwe Indigo persen plus een compleet nieuwe lijn Web Presses met zijn nieuwe PageWide technology naar Düsseldorf. De drie nieuwe Indigo persen vullen het bestaande assortiment aan van wat HP nu liquid electrophotography, kortweg LEP, digitale persen noemt. Voor handelsdrukkers is er nu de HP Indigo 20000 die ten opzichte van zijn voorgangers sterk verbeterd is in productiviteit en afdrukkwaliteit, de HP Indigo WS6800p is er voor fototoepassingen. Voor drukkers die een groter formaat zoeken is er nu de HP Indigo 50000, een oversized B1 formaat dubbelzijdige digitale pers. PageWide is de naam en de techniek voor de HP Web Presses waarvan de maximale baansnelheid met 67% verhoogd is. Meer informatie over HP op drupa lees je in onderstaand persbericht.

 

 

HP Inc. onthult nieuwe Indigo en PageWide Web Presses

Amstelveen, 29 maart 2016 — HP Inc. kondigt vandaag de uitbreiding van zijn HP Indigo portfolio met drie nieuwe persen en het HP PageWide Web Press portfolio met vijf nieuwe persen aan. De introductie bestaat uit verbeteringen in kwaliteit, productiviteit, veelzijdigheid en kleur voor het gehele portfolio. Met de nieuwe producten groeien de mogelijkheden voor hoogwaardig maatwerk voor ‘print service providers’ (PSP’s).

De drie nieuwe persen – met toevoer per drie sheets – zijn uitgerust met HP Indigo Liquid Electrophotography (LEP) technologie. Het portfolio wordt uitgebreid met de HP Indigo 120007900 en 5900 Digital Presses, de oversized B1-format duplex HP Indigo 50000 Digital Press, de HP Indigo WS6800p Digital Press speciaal voor fototoepassingen en de verbeterde HP Indigo 20000 Digital Press welke volledig is uitgerust voor commerciële toepassingen. De nieuwe persen bouwen voort op het succes van de eerder gepresenteerde producten op drupa in 2012.

Met de uitbreiding van het HP PageWide Web Press portfolio uitgerust met High Definition Nozzle Architecture (HDNA) technologie bieden deHP PageWide Web Presses T490 HDT490M HD en T240 HD verbeterde printkwaliteit en hogere productiviteit voor PSP’s om zo meer hoogwaardige content te leveren ten opzichte van inkjet.

“PSP’s hebben de nieuwste technologieën nodig om hun creativiteit om te zetten in omzetgroei”, aldus Mike Salfity, vice president and general manager, Graphics Solutions Business, HP. “Met de nieuwe HP Indigo en PageWide Web Press introducties kunnen HP klanten zichzelf onderscheiden van de concurrentie met unieke toepassingen zonder dat de productiviteit hier onder lijdt.”

“Als boekenproducent zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze workflow te stroomlijnen, printkwaliteit te verbeteren en doorlooptijden te versnellen. Hiermee anticiperen wij op de behoeften van onze klanten”, zegt  Pierre-François Catté, voorzitter, CPI Group. “Met de HP PageWide Web Press T480 HD komen wij Europa’s meest veeleisende uitgevers tegemoet. Met dit apparaat is het mogelijk om in korte tijd drukkwaliteit te bieden van een nóg hogere kwaliteit, terwijl verspilling wordt teruggebracht.”

 

Meer mogelijkheden met HP Indigo line-up dankzij LEP technologie

Het nieuwe HP Indigo portfolio is uitgerust met innovaties die General Commercial Printing (GCP) voor PSP’s volledig vernieuwt:

  • De nieuwe benchmark in printkwaliteit(1)met geïntegreerde hardware, supplies en software-innovaties. Waaronder een speciale printkwaliteit modus waarmee scherper wordt geprint. Nieuwe High Definition Laser Array (HDLA) technologie verdubbelt de printresolutie voor nog betere printkwaliteit.(2)
  • Nieuwe automatische kleurmanagementtoepassingen voor betere kleuraccuratie en -consistentie waaronder een inline spectrofotometer om aan de meest strikte kleurstandaarden te voldoen.
  • Nieuwe mogelijkheden met het nieuwe HP Indigo ElectroInks en een uitgebreid scala aan druksubstraten waaronder canvas, metalen en synthetische zwart en/of gekleurde substraten tot wel 550 micron met uitstekende inkthechting dankzij ingebouwde HP Indigo ElectroInk Digital Primer. Daarnaast worden met HP SmartStream Mosaic 2.0 de designmogelijkheden uitgebreid met onder meer nieuwe kleurtoepassingen.
  • Dankzij verbeterde productiviteit en automatisering kunnen HP Indigo klanten moeiteloos duizenden opdrachten per dag verwerken. Klanten kunnen tot 50 procent van de voorbereidingswerkzaamheden schrappen met Production Pro 6.0 en de doorvoer tot 40 procent verhogen met HP Indigo Optimizer. Deze ondersteunt non-stop printen met ingebouwde sequencing en proefdrukken tijdens de productie.

 

HP Indigo klanten profiteren daarnaast van vergrote productiviteit dankzij meer dan 260 oplossingen van meer dan 80 workflow- en afwerkingspartners. Zij bieden ‘end-to-end’ oplossingen die op maat zijn gemaakt voor een breed scala aan toepassingen.

 

Hoge HP PageWide Web Press kwaliteit en productiviteit maken Inkjet wijdverbreid
Inkjet printen kan nu worden ingezet voor alledaags commercieel drukwerk. De HP PageWide Web Presses zijn geschikt voor een groeiend scala aan hoog volume, offset-printkwaliteittoepassingen, waaronder boeken, tijdschriften, retail catalogi, brochures en marketingmateriaal.

 

De 42-inch HP PageWide Web Press T490 HD is de meest productieve digitale kleuren duplex pers.(3) Met volumes tot wel 1000 voet per minuut (fmp) in de performance mode is dit een groei in snelheid van 67 procent(4), in kwaliteitsmodus is dit 500 fmp. De monochrome variant, de HP PageWide Web Press T490M HD, biedt hoog volume boekhandelproductiviteit gelijkwaardig aan digitale monochrome productie. Daarnaast bieden de HP PageWide Web Presses T470 HD en T480 HD nu snelheden tot 500 fmp in kwaliteitsmodus, een toename van 25 procent sinds de introductie.

 

De nieuwe 22-inch HP PageWide Web Press T240 HD print met snelheden tot 500 fpm in de prestatiemodus, een toename van 25 procent(5) en 250 fpm in kwaliteitsmodus. Met een maandelijkse duty cycle van maximaal 60 miljoen pagina’s, is de T240 HD ontworpen voor commerciële drukkers, productiehuizen en (boek)drukkerijen die betrouwbare kleurprestaties in een tweetraps productieomgeving nodig hebben.

 

HP PageWide Web Press klanten hebben sinds 2009 meer dan 150 miljard briefformaatpagina’s geproduceerd.

 

Beschikbaarheid

Het nieuwe HP Indigo-portfolio is verkrijgbaar vanaf de tweede helft van 2016   en nieuwe HP Indigo eigenschappen zijn naar verwachting in 2016 als optionele upgrade beschikbaar. De New High Definition Laser Array (HDLA) technologie voor de HP Indigo 12000 Digital Press is in 2017 beschikbaar. De nieuwe HP PageWide Web Presses zijn beschikbaar in 2016. De huidige duplex color HP PageWide Web Press klanten kunnen in 2016 upgraden naar de nieuwe technologie.

 

Alle nieuwe HP Indigo Digital Presses en HP PageWide Web Presses beschikken over HP PrintOS-connectiviteit. Met HP Print OS kan de printproductie eenvoudiger gemanaged worden. HP PrintOS is per 31 mei 2016 beschikbaar.

Nieuwe commerciële Print Investment Solutions(6)

HP Financial Services heeft zijn IT-investmentportfolio uitgebreid waardoor klanten eerder gebruik kunnen maken van HP Indigo en HP PageWide Web Press-technologie. Ramp-up options zijn nu beschikbaar voor gereduceerde betalingen in de eerste zes maanden. Evenals een vast maandelijks betaalplan voor maximaal 60 maanden. Doordat de flexibiliteit van IT-investeringen voor zakelijke klanten  toeneemt, liggen er voor hun organisaties nieuwe mogelijkheden op het gebied van productiviteit en efficiëntie.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK