Production Inkjet wordt volwassen met de 280 cm brede HP PageWide Web Press

KBA : HP PageWide Web Press T1100S

 

Begin december toonde KBA en HP in Würzburg dat production inkjet volwassen is geworden. De in twee jaar gezamenlijk ontwikkelde T1100S is een gigantische inkjet rotatiepers met een breedte van 280 cm en een maximum snelheid van 183 meter per minuut. De T1100S is door KBA en HP ontwikkeld voor het digitaal bedrukken van golfkarton, een markt die volgens de onderzoekers elk jaar groeit met bijna 20% en in 2019 19 miljard dollar groot moet zijn. De pers is gebaseerd op de jarenlange ervaring die KBA heeft in het maken van speciale verpakkingspersen en op de HP PageWide techniek waarmee in een drukgang de volle breedte van een rol papier of karton bedrukt kan worden. Meer info over de gigantische pers via deze link.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK