Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

PageWide is de toekomst van inkjet

HP PagewideHP toonde vorige week een disrupting technologie de toekomst van inkjet printing kan worden. Het lijkt een simpel idee, maak printkoppen die als een soort Lego stenen aan elkaar gekoppeld kunnen worden tot de gewenste print breedte. Maar dat is zoals François Martin, wereldwijd verantwoordelijk voor de marketing van de HP printsystemen, tijdens de introductie in Barcelona uitlegde, een niet eenvoudig. Elke kop moet idententiek en perfect zijn, moet in de printer zich zelf kalibreren en schoonhouden en ook nog betaalbaar zijn. Dat geld ook voor de inkt, daarvoor heeft HP gekozen voor hoog gepigmenteerde inkten op waterbasis. PageWide is nog niet klaar voor productie machines, daarvoor moeten we wachten tot midden volgend jaar, dan is het ontwikkelproces van deze verbazingwekkende techniek waaraan HP 10 jaar werkte voltooid. En als je de kwaliteit en snelheid ziet van het betamodel dan is dat zeker het wachten waard. Meer over deze techniek en over de dertigjarige geschiedenis van inkjet lees je binnenkort in een langer artikel op blokboek.net, abonneer je op de gratis nieuwsbrief via deze link en je weet zeker dat je dat niet gaat missen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Rob van den Braak

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

1 reactie

  1. Avatar Rob Stokmans op 17/06/2014 om 09:31

    Volgens mij is die “disrupting” inkjet technologie inmiddels al geruime tijd op de markt leverbaar onder de naam MemJet. Een succesvolle implementatie is bijvoorbeeld te zien in de Xerox IJP 2000 groot formaat printer die dankzij die technoligie een uiterst verrassende afdruksnelheid en afdrukkwaliteit weet te behalen. Dus om Pagewide nou een verbazingwekkende techniek te noemen? Het zou dus interessant zijn om deze Pagewide en Memjet technologie eens meer in detail met elkaar te vergelijken.Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK