Nieuw paspoort bij harde Brexit?

De La Rue – de Engelse tegenhanger van Joh. Enschedé – aast op het mogen drukken van een ‘emergency’-paspoort, dat Britten nodig zullen hebben ingeval van een harde Brexit in het komende voorjaar. De bankbiljetten- en beveiligd drukwerkproducent is hierover in gesprek met het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
De La Rue verloor eerder dit jaar de mega-order voor het maken van het nieuwe Britse paspoort aan het Franse Gemalto. Nu doet het bedrijf dus alsnog een verwoede poging het eventuele noodpaspoort te mogen drukken, voordat de Fransen het uiteindelijke paspoort gaan maken.
Na het verlies van de paspoort-order eerder dit jaar, heeft De La Rue haar strategie herzien. Zij zal zich meer gaan richten op veiligheids- en identiteitselementen voor nieuwe markten. De afdeling Product Authentication & Tracebility moet de komende jaren flink gaan groeien.
Maar tot nog toe is het maken van paspoorten goed voor tweederde van de omzet (circa oe is het maken van paspoorten goed voor tweederde van de omzet (circa 40 miljoen pond). Van de 600 medewerkers in de drukkerij in Gateshead zijn vooralsnog 200 direct betrokken bij het maken van paspoorten.

Bron: printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK