Miguel Delcour nieuwe directeur van het KVGO

MENSEN – Miguel Delcour volgt Fons Bakkes op als directeur van het KVGO. Miguel Delcour treedt op 1 februari 2019 in dienst bij KVGO. Hij neemt geleidelijk de taken over van directeur Fons Bakkes die in de loop van 2019 met pensioen gaat.

Volgens KVGO-voorzitter Cees Verweij past Delcour perfect binnen het profiel van de functie. “Hij beschikt over grafische genen, is ervaren in het leiden van veranderingsprocessen en weet wat ondernemen is in binnen- en buitenland.”

Miguel Delcour (28 april 1975) noemt zichzelf op zijn website niet alleen een kansenspotter, maar ook een kansenpakker. Op jonge leeftijd weet hij wat hij later wil gaan doen. Net als zijn vader, zijn beide grootvaders en zijn overgrootvader, ziet hij wel iets in het managen van het familiebedrijf: Boekbinderij Delcour in Hilversum.

Het loopt anders. Hij volgt onder andere de opleiding ‘grafische technieken’ aan het Grafisch Lyceum Amsterdam. Later studeert hij af aan Avans Hogeschool in ‘technische bedrijfskunde’ en aan de Erasmus universiteit in ‘bedrijfswetenschappen’.

Hij zet een aantal bedrijven op, waarmee hij handel drijft met Azië. Samen met partners start hij een onderneming om mensen, dieren en goederen, met behulp van GPS te lokaliseren. Hij is interimmanager en coach in profit en non-profit organisaties.

Bestuurlijke ervaring doet hij op als penningmeester van een politieke partij in de regio Zuid-Holland, als ondernemerscoach bij Qredits Microfinanciering en als voorzitter van de stichting Handboekbinden.

Zelf zegt hij: “Als strateeg en organisatievereenvoudiger heb ik een interdisciplinaire focus. Ik ben op mijn best in complexe, nieuwe en/of veranderende – internationale – omgevingen, omdat ik graag zaken vereenvoudig.”

Verder neemt hij mensen graag mee in veranderingen, door de logica van gedrag te laten zien. “Daarmee wil ik zorgen voor duurzame, goed onderbouwde praktische oplossingen in plaats van een dik adviesrapport”, aldus Delcour.

Miguel Delcour is getrouwd en heeft twee kinderen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK