De La Rue Brexit paspoort terughalen naar Engeland

Bankbiljetten- en beveiligd drukwerkproducent De La Rue, is een petitie gestart om het Brexit-paspoort alsnog zelf te kunnen drukken. De La Rue wil dat de Britse overheid haar beslissing om het Britse paspoort in het buitenland te laten drukken, herziet. De La Rue verloor de order aan het Franse Gemalto, dat overigens een notering aan de Amsterdamse AEX heeft. Het is de Britse drukkerij – en vele andere Britten – een doorn in het oog, dat juist het post-Brexit paspoort niet in eigen land wordt gemaakt.
De reden dat Gemalto de order kreeg is, dat die het paspoort voor 100 tot 120 miljoen pond minder kan maken, een prijs die De La Rue in twijfel trekt. De prijs zou zo laag zijn dat dit niet betrouwbaar is. De La Rue wil dat het paspoort door hen in Gateshead wordt gemaakt, waar 600 mensen werken, waarvan 200 bij de paspoortentak.

Bron: PrintWeek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK