Nestlé verpakt KitKat binnenkort in papier

De KitKat lekkerij zal volgens een aankondiging van Nestlé voortaan in papier verpakt gaan worden. Er worden momenteel proeven gedaan in Australië. Zo een 250.000 repen maken deel uit van het experiment, verdeeld over geselecteerde winkels.

Kitkat

Nestlé streeft ernaar om het gebruik van plastics tegen 2025 met 33% te verminderen. Ze streven zoveel mogelijk naar alternatieven, zoals papier, maar ook de toepassing van gerecycled plastic zal deel uitmaken van de verduurzaming van de Nestlé verpakkingen.

Nestlé Oceania General Manager of Confectionery and Snacks Chris O’Donnell zei in een persbericht: “We zijn er trots op dat we het eerste land ter wereld zijn dat KitKat in een papieren verpakking test, als een belangrijke stap naar het verminderen van ons gebruik van nieuw plastic. Bij alle verpakkingsinnovaties is onze prioriteit ervoor te zorgen dat we dezelfde heerlijke KitKat met romige chocolade en knapperige wafel leveren.”

De proefverpakking heeft een dunne metalen barrièrefilm om de KitKat vers te houden en heeft een recycleerbare ARL.

“Onze samenwerking met Coles heeft deze verpakkingsproef mogelijk gemaakt, waarbij Aussie-chocoladeliefhebbers hun zegje kunnen doen over onze innovatieve KitKat-verpakking. De feedback die we krijgen op deze proef zal helpen bij het vormgeven van de volgende stap om Aussies hun favoriete break te geven.”

Feedback

Op elke reep staat een QR-code die de kopers van de KitKat repen kunnen scannen om hun zegje te doen door een reeks vragen over de nieuwe papieren verpakking te beantwoorden.

Kritiek

Op de aankondiging is op LinkedIn een stroom van kritiek ontstaan. Er wordt behoorlijk wat twijfel geuit over de term ‘papier’, zoals Nestlé deze toepast.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK