Nederland(s) eindelijk serieus genomen door Big Tech

Een aantal grote leveranciers van kunstmatige intelligentie voor communicatie heeft vorig jaar de ondersteuning toegevoegd van de Nederlands taal. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor slimme chatbots voor àlle Nederlandse en Vlaamse ondernemingen.

Sl Nederlands Eindelijk Serieus Genomen Door Big Tech

Consumenten waren tot nu toe niet te spreken over de inzet van chatbots door bedrijven. Dat bleek bijvoorbeeld vorig jaar weer uit een enquête van de Consumentenbond.

Hessel Wellema, oprichter van Botz4U: “Een slimme chatbot bereik je alleen met de inzet van de juiste technologie en voldoende training. Voor optimale training van deze bots is ondersteuning nodig van de taal die wordt gebruikt. Om het sentiment in een Nederlands gesprek goed aan te voelen moet je begrip hebben van de Nederlandse taal. Die was er tot nu toe onvoldoende.”

Dat begrip is er nu dus wel. Grote Techgiganten als: Microsoft, Alphabet, Amazon en IBM, hebben het afgelopen jaar de taalondersteuning voor Nederlands verder vervolmaakt of afgerond, waarmee het pad wordt geëffend naar daadwerkelijk slimme chatbots voor Nederlands sprekende gebruikers. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK