Een slimme muur door middel van verf

Onderzoekers hebben een manier gevonden om muren ‘slim’ te maken aan de hand van geleidende verf. De slimme muur kan werken als touchpad of als een elektromagnetische sensor die reageert op elektronische apparaten.

Onderzoekers van Carnegie Mellon University (CMU) en Disney Research wilden meer uit een muur halen. Met behulp van in patronen aangebrachte geleidende verf, toverden ze een gewone muur om in de ‘Wall++’: een touchscreen en elektromagnetische sensor.

Het eindproduct kost maar € 16,- per vierkante meter. De geleidende verf bestaat uit verf met nikkel. Vervolgens wordt de oppervlakte verbonden met het custom sensor board en een computer. Zie de video voor het resultaat.

Bron: Connexie

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK