Nederland qua digitalisering op vierde plaats in EU kopgroep

Dat schrijft Computable in haar wekelijkse nieuwsbrief. Denemarken, Finland en Zweden gaan ons voor. Dat blijkt uit de jaarlijkse Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU.

Nederlandse bedrijven maken steeds meer gebruik van digitale technieken, mede gebaseerd op de goede infrastructuur binnen ons land, zowel via vast- als mobiele verbindingen.

Desi 2021

Puur op basis van de infrastructuur scoort Nederland de tweede plaats binnen de EU. Snelheden boven de 100Mbit/s zijn eerder regel dan uitzondering en bovendien scoort ons land goed met de versnelde aanleg van glasvezel. ook op 5G gebied scoort Nederland boven het Europese gemiddelde.

Wel gaan er stemmen op om de meetmethoden van DESI te vernieuwen. Alle nadruk ligt op de toegang via mobiele en vaste netwerken. Stijn Grove, directeur Dutch Data Center Association (DDA) constateert dat bijvoorbeeld backbones, ip-carriers, zeekabels, datacenters, cloud, content delivery networks (cdn’s), internet exchanges, security en saas-leveranciers niet meetellen.

Lees het hele artikel bij Computable

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK