Nederlands MKB ‘digitaler’ dan Europese gemiddelde

Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU becijferde dat Nederland voor het eerst ‘digitaler’ is in het MKB segment ten opzichte van de rest van Europa.

Inmiddels biedt 21 procent van de meer dan 1 miljoen MKB-ondernemingen in ons land op het internet producten en diensten aan, goed voor 12 procent van de totale omzet. Ook verkoopt 13 procent van het MKB hun producten via het internet aan klanten in het buitenland.

Nederland scoorde voorheen onder het EU gemiddelde, en positioneerde zich daarmee vooral rondom landen uit de meer oostelijke landen uit Europa. Finland, Zweden en Denemarken doen het op dit gebied nog beter dan Nederland. De onderzoekers zeggen dat in die landen de 5G uitrol sneller heeft plaatsgevonden, hetgeen kennelijk van invloed was op de positionering van online verkopen binnen het MKB segment.

Digital Economy Society Index

Bron: europa.eu

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK