Muzieklegendes op Amsterdamse abri’s

Iedereen die in Amsterdam met het openbaar vervoer reist, is ze weleens tegengekomen: portretten en songteksten van muzieklegendes, ontworpen door Streetart Frankey. Streetart Frankey en JCDecaux slaan de handen ineen om meer odes aan Amsterdamse muzieklegendes te brengen.

In 2019 heeft de kunstenaar in vijf tram- en bushaltes portretten en songteksten geplaatst van grootheden als André Hazes en Ramses Shaffy. De tijdloze portretten vertellen het muzikale verhaal van de stad. De songteksten hebben een directe relatie met de buurt rond de haltes.

Frankey Krijn Van Der Lugt Lr121638 430x400

Deze week worden nieuwe portretten en songteksten in onze abri’s geplaatst, ter aanvulling op de bestaande collectie. De grote namen uit de eerste ronde worden vanaf deze week vergezeld van Johnny Jordaan (halte Westertoren), Spinvis (halte Plantage Middenlaan/Artis) en Tante Leen (halte Middenweg). Ook zijn er hedendaagse namen als rappers Nina (halte Bijlmerdreef) en Sjaak (halte Stadhouderskade) aan de collectie toegevoegd. Op in totaal tien abri’s zijn nu permanent stukjes van songteksten over de stad of buurt te lezen, met daarnaast portretten van de betreffende artiesten. De moderne, grafische kunst is wederom gedrukt op een marmeren achtergrond. Zo ontstaat er een connectie tussen het klassieke en het nieuwe.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK