Vrouwelijke rolmodellen op Amsterdamse pilaren

Equals Amsterdam lanceert vandaag op Internationale Vrouwendag haar campagne met een oproep tot meer vrouwen in de techsector. Om te laten zien dat er veel vrouwen succesvol werken in tech, zijn er vanaf 8 maart 55 pilaren (‘peperbussen’) in Amsterdam bekleed met posters van rolmodellen uit tientallen techbedrijven en vrouwelijke technondernemers.

Equals Kopbeeld

Er zijn momenteel liefst 96.000 openstaande vacatures in de techsector. Dit biedt dus een mooie kans voor vrouwen en voor techbedrijven is dit een oplossing voor het wervingstekort. “Over het aandeel vrouwen in tech wordt veel gepraat en onderzocht, maar het is nu tijd voor actie. Het is tijd dat techbedrijven meer vrouwen aannemen en hen een veel toegankelijkere werkomgeving bieden”, zegt co-founder Dieuwke van Buren van Equals Amsterdam.

Daarom start Equals Amsterdam een zichtbaarheidscampagne voor meer vrouwen in techberoepen. Equals verzamelde 55 rolmodellen, fotografeerden hen en laat hen vanaf 8 maart wekenlang zien op 55 pilaren door heel Amsterdam.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK