Ontdek je Stad – offline en online

SnorStap je voordeur uit en het avontuur begint. Ontdek de stad waarin je woont. Om kinderen buiten te laten spelen hoef je niet in het groen te wonen of het op te zoeken, ook in de stad zijn veel avonturen te beleven. Het op 24 april te verschijnen boek ‘Ontdek je Stad’ van Martine Sluijter neemt kinderen mee op 50 spannende expedities.

“Mooi hoor, die natuurdoeboeken, maar hoe vaak zijn stadskinderen nu echt in de natuur? Stadskinderen hebben ook recht op een doeboek voor in de stad. Niet alleen maar ter vermaak, zo’n stadsdoeboek stimuleert ook het buitenspelen”, aldus auteur Martine Sluijter die werkt als ruimtelijk regisseur bij de Gemeente Utrecht.

Niet eerder combineerde een boek voor kinderen stedenbouwweetjes met doedingen, lijstjes, spelletjes en tips als: kraak nummerbordcodes, teken de Big Five, maak een tijdcapsule, versier je buurt met zaadbommen en graffiti, knutsel je eigen stad en nog veel meer. Op deze manier ontdekken kinderen hun eigen stad en andere steden op een speelse manier. Weg bij dat beeldscherm, de avonturen liggen buiten op je te wachten!

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK