Mini-symposium over de toekomst van de bibliotheek

De OBA en de Bloomberg Center for Public Innovation geven op maandagavond 26 september een
mini-symposium over de toekomst van de bibliotheek in OBA Oosterdok. Keynote-spreker tijdens dit symposium is Bloomberg Public Innovation Fellow Tommi Laitio. 

Mini Symposium Toekomst.png.rendition.384.614

De Openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA) staat voor een moderne, maatschappelijke, hybride bibliotheek voor, door en van alle Amsterdammers.
Op het symposium zal Laitio onder meer ingaan op de totstandkoming van Helsinki’s bekroonde nieuwe bibliotheek Oodi, waar hij vanuit de gemeente Helsinki mede verantwoordelijk voor was. Verder leidt Laitio een internationaal onderzoeksproject rond openbare bibliotheken en parken in Europaen de VS, waar de vorming van nieuwe partnerschappen centraal staat.
De OBA is daarin een van de casestudies. Laitio’s presentatie zal gevolgd worden door een panelgesprek onder leiding van Chris Sigaloff, kwartiermaker OBA Next. Daarin worden internationale ervaringen besproken in de context van de Amsterdamse ambities rond de totstandkoming van een nieuwe bibliotheek voor de toekomst in een menselijke metropool.

Meer lezen en aanmelden kan hier.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK