Drukland.be opent ‘belevingswinkel’ in Brugge

Drukland is een merknaam van het Groningse Simian, waar onder andere ook Reclameland onder valt. Een jaar geleden werd in het centrum van Brugge een Belgische ‘klantendienst’ ingericht om in te spelen op de lokale markt en de daaraan verbonden gewoontes. Nu wordt daar een ‘belevingswinkel’ onder de naam Drukland Store aan toegevoegd.

Drukland Mensen

Directeur Wouter Haan zegt dat de Belgische activiteiten in een jaar tijd fors zijn gegroeid, vooral ook door de overname van Flyer afgelopen mei. Haan zegt dat de omzet in 2024 moet verdubbelen van
7,5 miljoen naar 15 miljoen euro per jaar. Met het inrichten van de winkel wil Haan ook het personeelsbestand in Brugge verder uitbreiden.

Het kantoor in de binnenstad is meeverhuisd naar het voormalige winkelpand van Flyer aan het Koningin Astridpark, ook in de binnenstad.

Drukland.be nam in mei 2022 officieel zijn concurrent Flyer over, maar de definitieve afwikkeling van die overname laat nog even op zich wachten. Drukland.be kocht naast de fysieke winkel en het klantenbestand ook de domeinnaam Flyer.be, maar door een juridische procedure kan Drukland.be de domeinnaam van Flyer nog niet gebruiken. Klanten die bij Flyer willen bestellen kunnen dus terecht op de website van Drukland.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK