Milieu-impacttool voor JA/JA-sticker

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft in samenwerking met de reclamebranche een online tool laten ontwikkelen. Doel is de milieu-impact te berekenen van de verschillende brievenbusstickers tegen ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Milieu Impact Tool

Een belangrijk argument en tevens twistpunt daarbij is, dat de invoering milieuwinst oplevert en bijdraagt aan de (lokale) milieudoelstellingen. Met de nieuwe tool kan elke gemeente op een overzichtelijke en gevalideerde manier, en toegespitst op de eigen situatie, de milieu-impact van verschillende keuzemogelijkheden in kaart brengen.

Bepaal de milieu-impact voor uw gemeente

De VNG wil gemeenten ondersteunen in de besluitvorming hierover. Daarom hebben we aan Rebel gevraagd een toegankelijke en gebruiksvriendelijke tool te maken, waarmee gemeenten zelf de milieu-impact kunnen bepalen voor hun eigen situatie. Immers, afhankelijk van bijvoorbeeld de werking van het huidige opt-out systeem (heeft een hoog of juist laag percentage inwoners een sticker) zal de potentiële milieu-impact kleiner of groter kunnen zijn. 



De tool biedt elke gemeente de mogelijkheid om, toegespitst op de eigen situatie, de potentiële milieu-impact van verschillende keuzemogelijkheden in kaart te brengen. Om te kunnen werken met de tool moet u een wachtwoord aanvragen bij het Informatiecentrum van de VNG: info@vng.nl

Meer informatie

Bron: VNG

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK