Milieu-impacttool voor JA/JA-sticker

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft in samenwerking met de reclamebranche een online tool laten ontwikkelen. Doel is de milieu-impact te berekenen van de verschillende brievenbusstickers tegen ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Milieu Impact Tool

Een belangrijk argument en tevens twistpunt daarbij is, dat de invoering milieuwinst oplevert en bijdraagt aan de (lokale) milieudoelstellingen. Met de nieuwe tool kan elke gemeente op een overzichtelijke en gevalideerde manier, en toegespitst op de eigen situatie, de milieu-impact van verschillende keuzemogelijkheden in kaart brengen.

Bepaal de milieu-impact voor uw gemeente

De VNG wil gemeenten ondersteunen in de besluitvorming hierover. Daarom hebben we aan Rebel gevraagd een toegankelijke en gebruiksvriendelijke tool te maken, waarmee gemeenten zelf de milieu-impact kunnen bepalen voor hun eigen situatie. Immers, afhankelijk van bijvoorbeeld de werking van het huidige opt-out systeem (heeft een hoog of juist laag percentage inwoners een sticker) zal de potentiële milieu-impact kleiner of groter kunnen zijn. 

De tool biedt elke gemeente de mogelijkheid om, toegespitst op de eigen situatie, de potentiële milieu-impact van verschillende keuzemogelijkheden in kaart te brengen. Om te kunnen werken met de tool moet u een wachtwoord aanvragen bij het Informatiecentrum van de VNG: info@vng.nl

Meer informatie

Bron: VNG

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK