Meer dan kwart Nederlanders leest dagelijks gedrukte krant

Op een gemiddelde dag lezen ruim 4 miljoen dertienplussers een of meer gedrukte kranten. De websites en apps van deze titels houden dagelijks 5,7 miljoen nieuwsvolgers op de hoogte. Dat is becijferd door NDP Nieuwsmedia.

Kranten

Met respectievelijk 819 duizend en 729 duizend dagelijkse lezers zijn AD en De Telegraaf de grootste dagbladtitels. Het Noordhollands Dagblad is met 229 duizend dagelijkse lezers de meest gelezen regiotitel.

De weekendedities bereiken aanzienlijk meer lezers. De landelijke titels hebben op zaterdag en zondag gemiddeld ruim de helft meer lezers dan doordeweeks. Er zijn daarbij enkele uitschieters. NRC telt in het weekend tweemaal zoveel lezers, de Volkskrant 75 procent meer.

Digitaal bereik groter

Het digitale bereik van dagbladen overstijgt inmiddels het lezersaantal van de gedrukte krant. Op een gemiddelde dag in 2023 bekeken 5,7 miljoen Nederlanders (13+) één of meer dagbladsites of -apps. De online platforms van de landelijke kranten trekken dagelijks samen ruim 30 procent (4,5 miljoen), de sites en apps van regionale dagbladen samen ruim 14 procent (2,1 miljoen).

Beeld: Pixabay

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK