Gedrukte krant verliest snel terrein in USA

In de afgelopen twee jaar hebben de 25 grootste Amerikaanse kranten maar liefst 30 procent aan printoplage verloren.

Kranten Usa

Dat blijkt uit het vorige week verschenen onderzoek door vaktitel Press Gazette. In 2019 verschenen in de Verenigde Staten wekelijks gemiddeld zo’n 4,4 miljoen kranten in print. In september 2021 was dat gedaald tot 3,1 miljoen.

Uit de 25 grootste titels wist maar één uitgave recent de oplage te vergroten. De New York Post steeg weer in oplage (9 procent) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met twee jaar geleden gaat het echter nog steeds om een daling van 13 procent, aldus Press Gazette.

De grootste titel: The New York Times en USA Today verspreiden respectievelijk 21 en 67 procent minder printexemplaren, vergeleken met twee jaar geleden. De wereldwijde pandemie zal daar een rol in spelen.


Bron: Villamedia

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK