Margriet viert 85-jarig jubileum

Margriet bestaat 85 jaar. Het magazinemerk, dat vorig jaar nog werd uitgeroepen tot magazine van het jaar, viert deze mijlpaal met een dubbeldik jubileumnummer. Daarnaast lanceert Margriet een digitaal Margriet Museum.

Margriet 85 Jaar

Op 30 september 1938 rolde de eerste Margriet van de persen. In een paar decennia groeide het weekblad uit tot een van de grootste vrouwenbladen van Nederland, wat het nog steeds is. “Dat zorgt ervoor dat Margriet grote maatschappelijke impact kan maken”, aldus Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen. “Zo droeg Margriet halverwege de vorige eeuw bij aan de vrouwenemancipatie door vrouwen te informeren over de mogelijkheden van betaalde arbeid, anticonceptie en kinderopvang. En vandaag de dag door zich in te zetten tegen leeftijdsdiscriminatie en de wijze waarop oudere vrouwen veelal worden geportretteerd.”

De maatschappelijke rol van Margriet is terug te zien in het digitale Margriet Museum, vanaf 27 september te bekijken op margriet.nl/MargrietMuseum.

In het dubbeldikke jubileumnummer worden de winnaars van de 60 boven 60 bekend gemaakt en geïnterviewd. Eerder dit jaar publiceerde Margriet een lijst met 60 vrouwen boven de 60 jaar, die grote maatschappelijke impact maken, opgedeeld in zes categorieën. Lezeressen konden vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriet via margriet.nl. De winnaars, één uit elke categorie, zijn: Francine Houben (categorie mode, design & lifestyle), Gerdi Verbeet (politiek & bedrijfsleven), Janny van der Heijden (media), Karin Bloemen (kunst & cultuur), Angela Maas (wetenschap) en Hedy d’Ancona (maatschappij).

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK