SwissQprint viert 15-jarig jubileum

De Zwitserse ontwerper en producent van hoogwaardige grootformaatprinters viert zijn 15-jarige bestaan. Uit een klein bedrijf met zes mensen is een onderneming ontstaan die internationaal actief is en 200 medewerkers telt.

Swissqprint Founders And Ceo 2022 09
Oprichters en CEO in 2022

Op 17 september 2007 schreven Reto Eicher, Roland Fetting en Hansjörg Untersander het bedrijf swissQprint in het handelsregister in. Met zes man startten ze het bedrijf. Ook de huidige CEO, Kilian Hintermann, was er toen al bij. Het jaar daarna bracht het team de eerste swissQprint-flatbedprinter op de markt, ondanks de toenmalige financiële crisis.

Intussen stelt swissQprint ongeveer 200 mensen tewerk. Op de hoofdzetel in Kriessern werken
130 mensen, inclusief de oprichters. Nog eens circa 70 medewerkers zijn actief in dochterondernemingen in: Duitsland, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Het bedrijf is ook tijdens de Covid-19-pandemie verder gegroeid, en heeft ontwikkelingsprojecten op de rails gezet.

swissQprint oprichters
Oprichters swissQprint 15 jaar geleden

Het productassortiment bestaat momenteel uit acht modellen: zes flatbedprinters en twee rolprinters.
Er worden wereldwijd meer dan 1600 swissQprint-machines gebruikt. Voor verkoop en service staan zowel de zes dochterondernemingen als ook meer dan 30 verkooppartners over de hele wereld paraat.

De Zwitserse hoofdzetel blijft verantwoordelijk als vestiging voor de ontwikkeling en productie van de machines. Van hieruit gebeurt ook sinds kort de verkoop voor de binnenlandse Zwitserse markt.

.

.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK