Marco Aarnink heeft niets met adviseurs, inspirators en andere goeroes

Op online platform deondernemer.nl geeft print.com oprichter Marco Aarnink zijn visie over de wijze waarop hij zijn medewerkers ziet als de sleutels tot succes. Voer voor het komende Grote Grafische Arbeidsmarkt Debat in Veenendaal?

Hij zegt in zijn column dat hij in het verleden vooral teleurgesteld is geweest over peperdure rapporten vol met adviezen en gepolijste verhalen in overvloed. Hij ontkent niet dat je best wel eens wat kunt opsteken van externe deskundigen, maar doorgaans haalt hij zijn inspiratie uit ongepolijste rauwe praktijkverhalen, vooral met vallen, opstaan en weer opnieuw proberen. ‘De spreekwoordelijke sleutels zijn mijn collega’s’.

Het Grote Grafische Arbeidsmarkt Debat

Hoe mooi zou het zijn geweest als Aarnink de keynotespreker zou zijn geweest op het komende Grote Grafische Arbeidsmarkt Debat, volgende week in Veenendaal. Want één ding is zeker, na de afgelopen grote economische crisis staat de gehele branche voor grote reeksen nieuwe vraagstukken. De markt verandert in rap tempo, het commerciële proces is stukken zakelijker geworden, de technologie heeft flinke ingrepen gedaan in de processen en het spel van kansen en bedreigingen is kort cyclisch, en vraagt dus van ondernemers en werknemers een continue oplettendheid.

Alleen moet je het nog even bij jezelf herkennen. En het is de vraag of A&O Fonds Grafimedia en GOC wel tijdig de markt hebben weten te bereiken, om met de fraaie titel de juiste snaar te raken. Inschrijven kan nog steeds, schuif aanstaande donderdag aan en laat ook uw stem horen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK