Komori toont nieuwe vellenoffsetpers GLX-840P

Komori toonde deze begin juni in Utrecht, de nieuwe vellenoffsetpers GLX-840P. Er waren tijdens de presentatie ca. 100 gasten aanwezig en kregen uitleg over de nieuwe machine.

De nieuwe pers draait op een formaat van 750 x 1050 mm en biedt dubbelzijdige druk in één doorgang. Het keren van de vellen gebeurt met drie dubbelgrote cilinders. De pers draait binnen deze configuratie op een snelheid van maximaal 18.000 vellen
per uur.

De G in het ’typenummer’ staat voor ‘green’, de GLX-840P wordt geproduceerd in de Japanse Komori-fabriek, waarvan het dak volledig is voorzien van zonnepanelen

GLX-840P

Niet alleen gemaakt voor internetdrukkers

De fabrikant speelt vooral in op de short-runs van met name internetdrukkers. Met een web-to-print simulatie werden meerdere jobs slim gecombineerd, waarmee ook de korte omsteltijden duidelijk als één van de voordelen werd getoond. Toch is het zeker niet zo dat de GX-840P alleen geschikt zou zijn voor eenvoudige(r) opdrachten uit het online segment. In de demo werden namelijk ook twee extra kleuren toegevoegd voor een enkelzijdige opdracht, waarmee Komori zich ook positioneert in luxere segment als luxe opdrachten in het boekensegment en (natuurlijk) verpakkingen.

Bron: Komori

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK