Cosmopolitan brengt covergirl tot leven met AR-app

Een covergirl spat doorgaans van het papier af. Tijdschriften uitgevers in het glossy segment weten maar al te goed hoe dat moet. De Nederlandse editie van Cosmopolitan brengt nu een 3D gevoel met een Augmented Reality app.

Lezers die hun smartphone over de omslag bewegen, en daarvoor wel vooraf een app hebben geïnstalleerd, brengen de foto van Rianne Meijer (26) tot leven. Opeens zie je het populaire Instagram-model opstaan en van links naar rechts draaien. Ze speelt in de lucht met logoletters. Het onderstaande filmpje laat zien hoe het werkt.

Volgens uitgevers Cosmo en sponsor Huawei is dit het eerste tijdschrift in Nederland met een dergelijke augmented reality-cover. Hoofdredacteur Josephine Kay hoopt met deze marketingstunt haar lezers duidelijk te maken dat het blad veel meer is dan papier. Binnenkort verschijnt Cosmo ook in luistervorm.

Augmented Reality, kortweg AR, betekent ‘aangevulde realiteit’. Die techniek wordt ook toegepast in het inmiddels wat oudere spel Pokémon Go, waarmee digitale poppetjes en spullen in de werkelijkheid worden geplaatst. Deze driedimensionale cover is wat dat betreft een stuk statischer. Toch zit er veel werk in. In een making-of zien we Meijer te midden van statieven met daarop tientallen camera’s. In de nabewerking waren de technici tweeënhalve dag met haar kapsel bezig. Serieuzere experimenten met AR vinden we tegenwoordig in de zorg, makelaardij en luchtvaart.

bron: NRC

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK