Laatste serie postzegels ‘Mooi Nederland’ over de Waddeneilanden

In Harlingen is onlangs het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ uitgereikt aan de burgemeesters van de vijf Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

De bekende postzegelserie ‘Mooi Nederland’ van PostNL staat dit jaar in het teken van de natuur en architectuur van: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het verzamelvel is de laatste uitgifte in deze serie.

In het ontwerp van de vijf postzegels van het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ speelt de eilandvorm de hoofdrol. Elk van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden heeft een eigen postzegel met een eigen kleur gekregen. Op de achtergrond van iedere postzegel staat een landschapsfoto in duotone, met zicht op de vuurtoren van het desbetreffende eiland. Daaromheen zijn foto’s geplaatst met herkenbare beelden van ieder eiland. Het lettertype van de bijschriften een zogeheten kistletter, is opgebouwd uit elementen die los van elkaar staan. Vrijwel alle gebruikte foto’s dateren van een werkbezoek aan de 5 eilanden door de grafisch ontwerpers Ingmar en Carla Birza.

De nieuwe serie dit jaar over de Nederlandse Waddeneilanden werd ontworpen door Birza Design uit Deventer.

Het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ is verkrijgbaar bij PostNL-locaties op de Waddeneilanden en via de website. 15 jaar lang heeft PostNL elk jaar weer met de serie Mooi Nederland laten zien hoe mooi ons land is. “Van Zuid-Limburg en Zeeland tot Friesland en Noord-Holland, elke provincie kwam uitgebreid aan de beurt”, aldus Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL.

bron: Ameland Nieuws, PostNL

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK