MailDB geeft geen antwoord op werking ‘digitale brievenbussticker’

Met ‘inMijnBus’ wil MailDB een einde maken aan de ‘stickervariaties’ die Nederland inmiddels kent.
Met een app zou elk huisadres kunnen aangeven met voorkeuren een brievenbus al dan niet zou moeten worden voorzien van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen.

Inmijnbus

Alles wordt op de website netjes uitgelegd. De app oogt professioneel en het lijkt een prachtige oplossing, zelfs om ook in vakanties aan te geven dat er geen reclame en/of huis-aan-huisbladen afgeleverd hoeven te worden. dat laatste is echter ‘inbraakgevoelig’.

De redactie vroeg zich af hoe dat in de praktijk voor bezorgers gaat werken. Het is nauwelijks denkbaar dat de bezorger met een smartphone in de hand de hele wijk doorloopt en per brievenbus moet kijken welke ‘leverwensen’ er zijn.

We vroegen het per e-mail. MailDB zelf had een ongeldig e-mailadres, maar het persbericht de contactgegevens van Jeroen van Seeteren. Hij is partner bij strategisch communicatieadviesbureau Confidant Partners in Amsterdam. Hij is de afzender van het vorige week verzonden persbericht. Hij gaf geen reactie op bovenstaande vraag. Dat is merkwaardig, want de werking van zo´n app bereikt alleen de brievenbus via de bezorger.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK