Lorem Ipsum?

Lorem IpsumHet wordt door veel creatieven, uitgeverijen en drukkerijen gebruikt, de dummy-tekst ‘Lorem ipsum …. ‘. Maar waar komt het vandaan?  Een professor in de Latijnse taal, Richard McClintock, heeft dat onderzocht. Het blijkt dat we moeten terug gaan tot het jaar 45 voor Christus. In de Latijnse tekst van het geschrift De finibus bonorum et malorum (De uitersten van goede en kwaad) komt het Lorem ipsum dolor sit amet.. ‘ voor. Het blijkt een tekst te zijn over ethiek van Cicero. Het Lorem ipsum is door een onbekende drukker in de 16e eeuw geïntroduceerd en fungeert sindsdien als dummy-tekst. Het voldoet tot op de dag van vandaag uitstekend bij het ontwerpen van een layout of voor het maken van dummy. Door het gebruik van een fake-tekst leiden de woorden niet af en kan precies beoordeeld worden hoe tekstblokken er in een nieuwe lay out uit zullen zien.
Bron: printmag.com


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK