LinkedIn accounts onder vuur: zet 2-factor authenticatie aan

LinkedIn lijkt het brandpunt te zijn van een nieuwe golf cyberaanvallen. Veel accounts worden gehackt, met als gevolg dat ze worden geblokkeerd om veiligheidsredenen of zelfs helemaal overgenomen door de aanvallers.

Linkedin Beeld

Die mededeling komt van securitybedrijf Cyberint. De aanvallers lijken alvast gebruik te maken van gelekte logins of ‘brute force’ aanvallen om grote hoeveelheden LinkedIn-accounts binnen te breken. Is je account goed beveiligd met bijvoorbeeld meerstapsverificatie, dan wordt ze bij zo’n aanval geblokkeerd door het platform en moet je als gebruiker extra informatie geven om ze te herstellen.

Zoals vaak met dit soort nieuws, is het een goed idee om een sterk wachtwoord te gebruiken voor je accounts en meerstapsverificatie aan te zetten.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK