Bibliotheken doen het nog steeds goed: recordcijfers voor 2022

Bibliotheken hebben in 2022 een recordaantal activiteiten georganiseerd, waar ook meer mensen dan ooit aan deelnamen. Waar er in pre-coronajaar 2019 220 duizend activiteiten door bibliotheken werden georganiseerd, waren dat er in 2022 circa 247 duizend.

Bibliotheek

In 2019 namen bijna 2,2 miljoen Nederlanders deel aan bibliotheekactiviteiten, in 2022 waren dat er circa 3,4 miljoen. Deze cijfers laten zien dat de bibliotheek haar positie als centrale ontmoetingsplaats steeds meer versterkt.

In totaal waren er in 2022 1,3 miljoen volwassenen lid van de bibliotheek en 2,2 miljoen jeugdleden (tot 18 jaar). Dat is een groei van respectievelijk 2 en 4% ten opzichte van 2021. 

Bron: uitgeef platform INCT

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK