Leesbevordering met JCDecaux en Boomerang

De Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) kondigt twee nieuwe mediapartners aan die de meerwaarde van boeken lezen extra onder de aandacht brengen: JCDecaux en Boomerang. JCDecaux via abri’s door het hele land met bewustwordingscampagne voor leesbevordering en Boomerang via freecards met leesinspiratie.

lezenCPNB zet zich met eigen merken in om lezen te stimuleren. Dit doen zij onder andere via de Boekenweek, Kinderboekenweek, Boekenweek voor Jongeren, De Nationale Voorleesdagen, Zomerlezen, Nederland Leest en via diverse prijzen, zoals Griffels & Penselen en de NS Publieksprijs. Ook samenwerkingen met mediapartners zijn essentieel om de doelstellingen te bereiken. Nieuwe partners om CPNB te steunen in de missie zijn JCDecaux en Boomerang. Beide partijen zijn overtuigd van het nut van leesbevordering en de maatschappelijke en economische impact van (voor)lezen en boeken. Beiden willen zich daarom belangeloos in gaan zetten om meer bereik en impact te creëren voor de CPNB en haar partners (boekwinkels, bibliotheken en uitgeverijen).

Dankzij JCDecaux krijgt de CPNB de mogelijkheid de bewustwordingscampagne ‘Geef meer met een boek’ via abri’s door het hele land te verspreiden. Boomerang heeft als begin van een langdurige samenwerking aangeboden het Boekenweekgedicht via hun welbekende kaartenrekken beschikbaar te stellen. Deze samenwerkingen kosten de CPNB niets, maar geven wel de mogelijkheid nog veel meer mensen te inspireren tot het lezen van boeken.

Bron: website CPNB

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK