Langverwachte eerste cryptopostzegel vanaf oktober te koop bij Bpost

Vanaf 21 oktober worden voor het eerst Belgische cryptopostzegels verkocht in de eShop van het Bpost. Deze primeur is een gezamenlijke uitgifte met de postbedrijven van Oostenrijk (Österreichische Post), Nederland (PostNL) en Luxemburg (POST Luxembourg).

Verzamelaars kijken er al een hele tijd naar uit: in oktober komt de eerste Belgische cryptopostzegel op de markt. Maar wat is een cryptopostzegel nu precies? Deze postzegel is zelfklevend en kan worden gebruikt voor het frankeren van poststukken met een ‘3 world’-waarde (niet-genormaliseerde zendingen tot 100g – rest van de wereld). Een cryptopostzegel bestaat uit twee delen: de fysieke postzegel en een digitale afbeelding of NFT (non-fungible token), oftewel een “digitale tweeling”. Deze is toegankelijk door met je smartphone de QR-code of chip op de verpakking te scannen. Het digitale beeld wordt opgeslagen op een blockchain en kan online worden geregistreerd, verzameld en uitgewisseld.  

Chris Peeters, CEO bij Bpostgroup: “We zijn erg blij met deze eerste cryptopostzegel. Dankzij de combinatie van traditionele filatelie en blockchaintechnologie, bieden we onze klanten een nieuwe manier van postzegels verzamelen en uitwisselen die zowel veilig als innovatief is. Dit initiatief zet bovendien onze internationale samenwerking met Österreichische Post, PostNL en POST Luxembourg mooi in de verf.” 

5 1 3 Stamps Together.da8769cd8b9c008d88ce

Maurice Unck, Directeur MailNL bij PostNL: “Met trots presenteren we binnenkort de derde editie van onze Nederlandse cryptopostzegel. Mooi om onze klanten opnieuw een uniek verzamelobject aan te bieden en we verwelkomen onze zuiderburen met hun bijdrage aan deze speciale editie.” 

Beeld: Zo zagen de cryptozegels van Nederland, Luxemburg en Oostenrijk er vorig jaar uit.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK