KVGO maakt zich zorgen over gasprijs

De prijzen van gas zijn in geheel Europa gisteren tot recordhoogte gestegen. Prijs en beperkte beschikbaarheid gaan ‘hand in hand’ en er lijkt geen einde in zicht. Ook electriciteit stijgt in prijs door aanhoudende droogte. En last but not least, wordt dit door de onrustige situatie in Oost Europa nog versterkt.

Veel grafische bedrijven willen en/of kunnen deze veranderingen niet of nauwelijks aan hun klanten doorberekenen. De omzet komt onder druk te staan en opdrachtgevers nemen maatregelen om de inkoop van printmedia producten te reduceren.

Wat doet brancheorganisatie KVGO?

Het KVGO voert op diverse fronten gesprekken met politiek Den Haag, VNO-NCW en via koepelorganisatie Intergraf ook met de Europese Commissie.

Logo Sei Kvgo

Daarnaast kan een energie-audit helpen bij het zelf besparen van energie. Deelnemers van de SEI kunnen deze audit aanvragen. Uit de eerste resultaten blijkt dat deelnemende bedrijven na deze audit een gemiddelde besparing op stroom van 14% en op gas van 24% realiseren op het energie-
verbruik van de klimaatinstallaties.

Meer informatie?

Om je eerst zelf in te lezen op de leveringszekerheid van met name gas, heeft het KVGO een publicatie vrijgegeven, die de nodige informatie bevat.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK